Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informatik: Webbutveckling

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Här får du kunskap om hur du utformar dynamiska klient- och serverbaserade webbplatser med hög grad av interaktivitet och med användaren i centrum. Du kommer att lära dig att anpassa webbplatsen till flera olika mål som stor skärm, surfplatta och mobil.

Kursen omfattar databasgenererade webbsidor, teknik för överföring av data samt dynamisk interaktion mellan klient och server. Du kommer att lära dig klient-tekniker som HTML5, CSS, JavaScript och jQuery. På serversidan kommer du att använda dig av tekniker som PHP och MySQL.

Detta är en praktiskt orienterad kurs där undervisningen sker med hjälp av föreläsningar, lektioner och laborationer. Att du nått kunskapsmålen testas via en begreppstentamen där du visar att du kan de grundläggande koncepten, samt via uppgifter där du visar att du behärskar hantverket med att utveckla webbplatser. Uppgifterna löses individuellt och i grupp och pågår löpande under kursen.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.ics.lu.se/utbildning/kurser/infc55

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för informatik

Besöksadress
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 80 20

http://www.ics.lu.se

Viktoria Svenby

Studievägledare

+46 46 222 80 25

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet och kurser motsvarande SYSA21 Informatik: Introduktion till informationssystem, 1-30 hp och SYSB13 Informatik: IS- och verksamhetsutveckling, 31-60 hp, samt Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

1 november 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,73
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)19,31
Högskoleprovet (HP)1,60
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)164,0

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 30 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Informatik: Webbutveckling är 12 500 SEK.