Informatik: Vetenskapliga undersökningsmetoder
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen Vetenskapliga undersökningsmetoder ger kunskap om dominerande undersökningsmetoder och tillvägagångssätt inom området informationssystem. Den erbjuder en diskussion om grunderna för vetenskaplig forskning inom IS, debatten mellan de "kvalitativa" och de "kvantitativa", ett brett utbud av metoder för datainsamling och analys, fundamentala forskningsfilosofier, Design Science Research inom IS, vetenskaplig kvalitet och forskningsetik samt forskningsskrivande.
Det yttersta syftet med kursen är att hjälpa studenterna att välja och använda lämpliga forskningsmetoder och teoretiska ramverk i den empiriska forskningsprocessen. Kunskap som utvecklas i denna kurs är därför avgörande för magisteruppsatsen.
Kursen innehåller föreläsningar, gästföreläsningar av kända IS-forskare, interaktiva diskussionsseminarier och workshops. Examinationen baseras på studenternas grupparbete under seminarierna, vilket inkluderar studentledda föreläsningar och litteratursammanfattningar samt att skriva ett slutligt forskningsförslag.
Kursansvarig
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för informatik
Besöksadress
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund
Postadress
Box 7080, 220 07 Lund
+46 46 222 80 19
Viktoria Svenby
Studievägledare
+46 46 222 80 25
viktoria [dot] svenby [at] ics [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen i informatik/informationssystem samt ytterligare 30 hp informatik/informationssystem på avancerad nivå eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Dagtid Lund, deltid 50%
På engelska
Studieperiod
1 november 2024 - 19 januari 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2024 |
---|
Totalt antal antagna
Höstterminen 2024 - 3 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Informatik: Vetenskapliga undersökningsmetoder är 16 875 SEK.