Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Information Systems: Designing Digitalisation Online

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Det är få organisationer, i privat och offentlig sektor, som inte påverkas av digitalisering. I arbetet att leda och utveckla dagens organisationer krävs kunskap om, och verktyg för att hantera den digitalisering som genomsyrar den pågående omstruktureringen av dagens organisationer.

Digitalisering har olika innebörd för organisationers olika intressenter och det kan röra sig om allt från automation till transformation av verksamhetsprocesser. Digitaliserings kan förändra etablerade affärsmodeller, samt skapa nya oförutsedda affärsmodeller.

Kursen ämnar ge fördjupad inblick i det teknologiska och organisatoriska landskap som i dagsläget formas av IS/IT.

Vid avslutad kurs skall studenten ha uppnått en djupare förståelse för hur ledning och utveckling av organisationer påverkas av digitalisering.

Kursens innehåll

Kursen fokuserar på de digitaliseringsrelaterade utmaningar som moderna organisationer ställs inför. För att styra och designa digitalisering måste hänsyn tas till både tekniska och organisatoriska faktorer. Genom att studera digitaliseringsteorier och genom att analysera olika case fokuserar kursen på hur IT förändrar interna och externa processer inom organisationer och i samhället. 

Kursens genomförande

Utbildningen ges i sin helhet på distans via en internetbaserad lärplattform. Det förutsätts att den studerande deltar på dessa villkor och har tillgång till dator med nätuppkoppling. Tillgång till lärare för frågor och handledning ges via den internetbaserade lärplattformen.

Kursansvarig

Nam Aghaee

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för informatik

Besöksadress
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 80 19

http://www.ics.lu.se

Viktoria Svenby

Studievägledare

+46 46 222 80 25

viktoria [dot] svenby [at] ics [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För att bli antagen till kursen måste studenten avklarat grundläggande behörighet samt 1-90 hp i informatik eller annat IT-relaterat eller ekonomiskt ämne, eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.

Undantag för kravet på svenska B i den grundläggande behörigheten beviljas när kursen ges på engelska. 

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På engelska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 24 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Information Systems: Designing Digitalisation Online är 15 000 SEK.