Information Systems: Designing Digitalisation Online
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Det är få organisationer, i privat och offentlig sektor, som inte påverkas av digitalisering. I arbetet att leda och utveckla dagens organisationer krävs kunskap om, och verktyg för att hantera den digitalisering som genomsyrar den pågående omstruktureringen av dagens organisationer.
Digitalisering har olika innebörd för organisationers olika intressenter och det kan röra sig om allt från automation till transformation av verksamhetsprocesser. Digitaliserings kan förändra etablerade affärsmodeller, samt skapa nya oförutsedda affärsmodeller.
Kursen ämnar ge fördjupad inblick i det teknologiska och organisatoriska landskap som i dagsläget formas av IS/IT.
Vid avslutad kurs skall studenten ha uppnått en djupare förståelse för hur ledning och utveckling av organisationer påverkas av digitalisering.
Kursens innehåll
Kursen fokuserar på de digitaliseringsrelaterade utmaningar som moderna organisationer ställs inför. För att styra och designa digitalisering måste hänsyn tas till både tekniska och organisatoriska faktorer. Genom att studera digitaliseringsteorier och genom att analysera olika case fokuserar kursen på hur IT förändrar interna och externa processer inom organisationer och i samhället.
Kursens genomförande
Utbildningen ges i sin helhet på distans via en internetbaserad lärplattform. Det förutsätts att den studerande deltar på dessa villkor och har tillgång till dator med nätuppkoppling. Tillgång till lärare för frågor och handledning ges via den internetbaserade lärplattformen.
Kursansvarig
Kursplan
Öppnas för anmälan
2024-09-16
Kontakt
Institutionen för informatik
Besöksadress
Ole Römers väg 6, 223 63 Lund
Postadress
Box 7080, 220 07 Lund
+46 46 222 80 19
Viktoria Svenby
Studievägledare
+46 46 222 80 25
viktoria [dot] svenby [at] ics [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För att bli antagen till kursen måste studenten avklarat grundläggande behörighet samt 1-90 hp i informatik eller annat IT-relaterat eller ekonomiskt ämne, eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.
Undantag för kravet på svenska B i den grundläggande behörigheten beviljas när kursen ges på engelska.
Urval
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2025
Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%
På engelska, distansutbildning
Inga obligatoriska träffar
Studieperiod
20 januari 2025 - 8 juni 2025
Ansökan
Öppnas för anmälningar 2024-09-16
Urvalsgrupper | VT 2024 |
---|
Totalt antal antagna
Vårterminen 2024 - 24 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Information Systems: Designing Digitalisation Online är 16 875 SEK.