Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Journalistiska intervjuer

Kurs 2 högskolepoäng

Beskrivning

Den här kursen är perfekt för dig som vill lära dig mer om hur man gör en bra intervju!

Ingen intervjusituation är den andra lik. Några gånger är det bråttom, andra finns det gott om tid. Vissa personer pratar snabbt, andra är mer eftertänksamma. I denna kurs får du inblick i den journalistiska intervjuns grunder och lär dig olika metoder och verktyg för att få ut så mycket som möjligt från en intervju. Du får genomföra egna intervjuer och analysera resultatet. 

Kursen består av flera praktiska och reflekterande moment där vi tillsammans utforskar den journalistiska intervjun och dess möjligheter att bidra till fördjupad kunskap och ökad förståelse för andra människor.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Journalistik

Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund

Postadress
Box 117, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

25 mars 2024 - 26 april 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)18,43
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,00
Folkhögskolebetyg (BF)4,00
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 87 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Journalistiska intervjuer är 3 667 SEK.