Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstnärligt kandidatprogram i dramatiskt skrivande

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Beskrivning

Teaterhögskolan i Malmö erbjuder en fyraårig konstnärlig kandidatutbildning i dramatiskt skrivande dit tre till fyra studenter antas vartannat år. Utbildningen vänder sig till dig som har en stor passion för att skriva och berätta något väsentligt och syftar till att utbilda dramatiker med god konstnärlig och professionell förmåga.

Du som söker behöver inte ha stor erfarenhet av att skriva just dramatik men du behöver ha stor vana att skriva.

Dramatikerutbildningen fokuserar huvudsakligen på skrivande för teaterscenen men du kommer också att övas i att skriva för andra konstnärliga sammanhang som film, TV och ljudmedier. Under utbildningen kommer du att ges möjlighet till både praktik på en teater och att få ditt examensverk uppfört som en föreställning. 

Utbildningen består av sex obligatoriska terminer, där grunden för dramatiskt skrivande skapas, samt två valbara kompletterande terminer. Den första valbara terminen består av praktik på en teater med fokus på dramaturgens arbete, medan den andra valbara terminen består av ett uppsättningsarbete i samarbete med en professionell regissör och studenter på skådespelarprogrammet.

Efter utbildningen kan du arbeta som dramatiker eller dramaturg för scenkonst, film eller till exempel radioteater. Några av Sveriges främsta dramatiker har gått på utbildningen och är nu yrkesverksamma som manusförfattare för både scen och film, och som dramaturger.

Undervisningen sker på svenska. Det kan förekomma undervisning på andra skandinaviska språk och på engelska av gästlärare som dramaturger, regissörer och konstnärliga ledare vid olika teatrar. På skolan är det nationella och internationella perspektivet av stor vikt, och utbildningen inkluderar studieresor, medverkan på teaterfestivaler och utbyten med andra skolor. Utbildningen har också nära samarbeten med Malmös rika teaterliv.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teaterhögskolan i Malmö

Besöksadress
Bergsgatan 31, 214 22 Malmö

Postadress
Box 8100, 200 41 Malmö

http://www.thm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Antagningsprov och intervju

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 16 januari 2028

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt kandidatprogram i dramatiskt skrivande är 1 200 000 SEK.