Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Beskrivning

Vill du arbeta som skådespelare med god konstnärlig och professionell förmåga? Denna utbildning förbereder dig för ett yrkesliv som skådespelare inom teater, film och tv.

Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst är ett 3-årigt kandidatprogram som syftar till att utbilda skådespelare med god konstnärlig och professionell förmåga. Du ska efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att självständigt lösa sceniska uppgifter som artister ställs inför vid verksamhet inom teater, film och TV. Skådespelarprogrammets upplägg bygger på ämnesintegration. Förutom Scenframställning består programmet av ämnena Rörelse, Röst, tal och text, Teori samt Sång och musik. De enskilda ämnena griper in i, kompletterar och förutsätter varandra.

Antagningsprocessen till programmet består av tre på varandra följande antagningsprov. Prov 1 görs i form av en mobilfilm vars format ska vara enligt instruktioner på Teaterhögskolans hemsida. Denna film ska sedan laddas upp i Teaterhögskolans filmportal. 

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Teaterhögskolan i Malmö

Besöksadress
Bergsgatan 31, 214 22 Malmö

Postadress
Box 8100, 200 41 Malmö

http://www.thm.lu.se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urval baseras på antagningsprovens tre provomgångar som bedöms av antagningsjury.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Blandad undervisningstid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst är 1 200 000 SEK.