Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Strategisk Kommunikation: Kvalificerad yrkespraktik inom strategisk kommunikation

Kurs 30 högskolepoäng
Kursen ska fungera som en brygga mellan dina akademiska studier och arbetslivet. Kursen ger dig möjlighet att utveckla och praktisera dina kunskaper i strategisk kommunikation, samtidigt som du skaffar värdefulla erfarenheter från arbetslivet.

Under kursen genomför du en verksamhetsförlagd praktik som omfattar minst 16 veckor heltidsarbete eller 32 timmar per vecka under 20 veckor. Med stöd av handledning på praktikplatsen ska du arbeta med kvalificerade och varierade arbetsuppgifter av både strategisk och operativ karaktär. Under praktiken skapar du dig en portfölj med olika arbetsprover som blir en del av ditt CV och kan användas vid framtida arbetsansökningar.

Under kursen kommer du bland annat att lära dig:

  • Att analysera en organisations formella och informella kommunikation
  • Att använda teorier i praktiskt kommunikationsarbete
  • Att identifiera och analysera styrkor och svagheter i en organisations strategiska kommunikationsarbete
  • Att självständigt finna lösningar på identifierade problem i en organisations kommunikation
  • Att identifiera eget behov av ytterligare kunskap och att utveckla din kompetens i relation till arbetsuppgifter i yrkeslivet.

Tänk på att inför kursens start bör du ta kontakt med ett företag eller organisation där du vill utföra din praktik. På institutionens hemsida www.isk.lu.se finns information om de kriterier som en praktikplats ska uppfylla för att godkännas som praktikplats.

Observera att kursen ges på engelska.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.isk.lu.se/en/education/freestanding-courses/qualified-internship-in-strategic-communication

Kontakt

studievagledare [at] isk [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom strategisk kommunikation.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Helsingborg, heltid 100%

På engelska, distansutbildning

2 september 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Strategisk Kommunikation: Kvalificerad yrkespraktik inom strategisk kommunikation är 50 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen