Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kyrko- och missionsstudier: Fördjupningskurs

Kurs 15 högskolepoäng

I kursen studeras frågeställningar av relevans för disciplinerna kyrkohistoria, missionsvetenskap med ekumenik och praktisk teologi. Ur institutionens kursutbud väljer studenten i samråd med ansvarig lärare två kurser om vardera 7,5 hp med relevans för någon eller några av ämnesinriktningarna kyrkohistoria, missionsvetenskap med ekumenik och praktisk teologi. Parallellt med dessa kurser deltar studenter under terminen i ett teori- och metodseminarium.

Kursen består av två delkurser:

  1. Valfri tematisk kurs med kyrkohistorisk, missionsvetenskaplig eller praktisk-teologisk relevans, 7,5 hp
  2. Valfri tematisk kurs med kyrkohistorisk, missionsvetenskaplig eller praktisk-teologisk relevans, 7,5 hp

De tematiska kurserna varierar över tid och innehållet framgår av för respektive kurs gällande kursbeskrivning.

Som komplement till och fördjupning av de tematiska kurserna deltar studenterna i ett teori- och metodseminarium som syftar till att introducera centrala metoder och teorier samt aktuell vetenskaplig debatt inom ämnesinriktningarna. De studerande ges möjlighet att inom ramen för seminarieserien fördjupa sig i kyrkohistoriska, missionsvetenskapliga och praktisk-teologiska forskningsinriktningar av relevans för de tematiska kurserna. Vidare presenteras relevanta teorier och metoder för disciplinerna i stort. I seminarieserien ingår också att den studerande ska författa ett kortare skriftligt arbete med fokus på teori och metod inom en av ämnesdisciplinerna.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.ctr.lu.se/kurs/KRMC13

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund
Box 192, 221 00 Lund

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs (KRM B27) eller Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs I (KRM B25) eller Kyrko- och missionsstudier: Kyrkornas historia (KRM B23/KRM D23) eller motsvarande kunskaper.

Urval

Platsgaranti

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På svenska

20 januari 2020 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kyrko- och missionsstudier: Fördjupningskurs är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen