Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämnesdidaktik 1: Scenkonst

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Grundläggande didaktiskt kurs för dramapedagogiskt och teaterförberedande arbete med barn och unga.

Kursen syftar till att studenterna ska utveckla kunskaper och färdigheter genom ett utforskande av dramapedagogiskt och teaterförberedande arbete. Vidare syftar kursen till att utveckla färdigheter i att använda grundläggande, praktiska och teoretiska kunskaper med fokus på ledarskap och didaktik. Kursen sker i samarbete mellan Musikhögskolan i Malmö och Malmö universitet.

Kursen kan läsas fristående eller som en del av kulturskolepedagogutbildningen. Undervisningen ges på Malmö universitet, preliminärt fredagar 9-12 under höstterminen.

Kontakt: Anneli Einarsson, anneli [dot] einarsson [at] mau [dot] se

Mer info om kursstart finner du här;
https://lu.box.com/s/x5ig7ia4b02rb20yagc67ukds1tvbwt7

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 120 hp inom ett konstnärligt ämne inom teater/drama.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Malmö, deltid 75%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ämnesdidaktik 1: Scenkonst är 23 750 SEK.