Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lärande och ledarskap i kulturskolan

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till verksamma pedagoger inom kulturskola och deltagandet förutsätter att kursinnehållet kan kopplas till pågående undervisning eller VFU (verksamhetsförlagd utbildning).

Kursen behandlar teorier om handlingsutrymme och ramfaktorer utifrån de styrdokument och samhällsbehov som rör kulturskola och skola. Kursen innehåller också utvecklingspsykologi, olika teoretiska och praxisnära perspektiv på kreativitet, socialt samspel mellan människor i olika sammanhang. I kursen diskuteras och praktiseras ledarskap och grupprocesser i lärandesituationer och i samband med projektledning.
Kursens genomförande bygger på att studenterna deltar i ett gemensamt kunskapsbyggande med kurskamrater och lärare.

Undervisningen sker preliminärt fredagar kl 13-14.30 under vårterminen samt under två projektveckor.
Kursen kan läsas fristående eller som en del av kulturskolepedagogutbildningen.
Förkunskapskrav: KUSE11 eller motsvarande

Kontakt: Anna Houmann, anna [dot] houmann [at] mhm [dot] lu [dot] se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet: motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne inom musik, scenkonst eller konst samt godkänt betyg i KUSE11.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2023

Dagtid Malmö, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

16 januari 2023 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Lärande och ledarskap i kulturskolan är 23 750 SEK.