Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämnesdidaktik 3: Musik

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Ämnesdidaktisk kurs för instrumentalundervisning i grupp.  Kursen kan läsas fristående eller som en del av Kulturskolepedagogutbildningen.

Kursen vänder sig till instrumentalpedagoger inom kulturskolan, och innehållet fokuserar på att ge kunskap om metoder och arbetssätt för instrumentalundervisning i grupp. 

Kursen innehåller tre delkurser under höstterminen:

  • Ämnesmetodik: instrumentalundervisning i grupp. Fem tillfällen, preliminärt torsdagar 10-12.
  • Rytmik: instrumentalundervising i grupp i ett Rytmikpedagogiskt perspektiv. Fem tillfällen, preliminärt onsdagar 10.30-12.
  • Ensembleledningsmetodik: metoder för flexibel arrangering för okonventionella ensemblesättningar. Fem tillfällen, preliminär onsdagar 8.30-10.30.

Kontakt: Lena Hallabro, lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se

Mer info om kursstart finner du här;
https://lu.box.com/s/3tv56wucm2tcjdrxezc01bnsohzrxx6z

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet: motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne inom musik.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2022

Dagtid Malmö, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

29 augusti 2022 - 15 januari 2023

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ämnesdidaktik 3: Musik är 23 750 SEK.