Alexander Börjesjö, ämneslärarutbildning i musik

Alexander är utomhus bland höstfärgade lövverk. Han tittar in i kameran och ler.

Alexander är uppvuxen i Rydaholm i Småland och har gått det estetiska programmet på Katedralskolan i Växjö. Efter ytterligare ett år på folkhögskolan S:t Sigfrid kom han in i Malmö.

– Ett viktigt argument för mig att söka ämneslärarutbildningen här i Malmö är att det är enda musikhögskolan i Sverige som har en inriktning mot Blandade genrer, vilket passar mig, eftersom jag är väldigt bred i mitt musikutövande. Jag valde först klassisk inriktning i kombination med folkmusik, men kände efter ett tag att det inte passade mig. Jag fick då jättefin hjälp av utbildningskansliet och kunde byta till pop/rock & jazz istället.

– En annan anledning till varför jag valde Malmö är för alla fantastiska lärare som finns här. Det spelar ingen roll i vilket ämne det gäller eller på vilken nivå man befinner sig. Man får hjälp från där man är.

Alexander bor smidigt nära Musikhögskolan och kan promenera hit på bara sju minuter.
– I Malmö är det nära till allt och här finns ett fantastiskt utbud av konserter, klubbar och andra evenemang inom kultur- och nöjesområdet. Det finns också ett stort utbud i angränsande studentstaden Lund, som jag ofta besöker.

– Mitt fokus i utbildningen är på min egen utveckling, såväl musikaliskt och pedagogiskt som personligt och socialt. Det känns jättebra så här långt.

Fakta: Alexander Börjesjö

Namn: Alexander Börjesjö