Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Alexander Börjesjö, ämneslärarutbildning i musik

I Malmö är det nära till allt och här finns ett fantastiskt utbud av konserter, klubbar och andra evenemang inom kultur- och nöjesområdet.

Alexander är utomhus bland höstfärgade lövverk. Han tittar in i kameran och ler.

Alexander är uppvuxen i Rydaholm i Småland och har gått det estetiska programmet på Katedralskolan i Växjö. Efter ytterligare ett år på folkhögskolan S:t Sigfrid kom han in i Malmö.

– Ett viktigt argument för mig att söka ämneslärarutbildningen här i Malmö är att det är enda musikhögskolan i Sverige som har en inriktning mot Blandade genrer, vilket passar mig, eftersom jag är väldigt bred i mitt musikutövande. Jag valde först klassisk inriktning i kombination med folkmusik, men kände efter ett tag att det inte passade mig. Jag fick då jättefin hjälp av utbildningskansliet och kunde byta till pop/rock & jazz istället.

– En annan anledning till varför jag valde Malmö är för alla fantastiska lärare som finns här. Det spelar ingen roll i vilket ämne det gäller eller på vilken nivå man befinner sig. Man får hjälp från där man är.

Alexander bor smidigt nära Musikhögskolan och kan promenera hit på bara sju minuter.
– I Malmö är det nära till allt och här finns ett fantastiskt utbud av konserter, klubbar och andra evenemang inom kultur- och nöjesområdet. Det finns också ett stort utbud i angränsande studentstaden Lund, som jag ofta besöker.

– Mitt fokus i utbildningen är på min egen utveckling, såväl musikaliskt och pedagogiskt som personligt och socialt. Det känns jättebra så här långt.

Fakta: Alexander Börjesjö

Namn: Alexander Börjesjö

Född: 1996

Kommer från: Rydaholm i Småland

Bor: Malmö

Utbildning: Ämneslärarutbildning i musik

Började studera i Lund: 2016

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen