Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Litteratur-kultur-medier: Latinamerikansk litteratur under 1900-talet

Kurs 15 högskolepoäng

Kursen är inriktad på den latinamerikanska litterära boomen under 1960- och 1970- talen men tar också upp vad som föregick densamma och hur litteraturen utvecklats därefter. Författare från Chile och Argentina i söder till Mexiko och Kuba i norr uppmärksammas. Speciellt studeras García Márquez, Vargas Llosa, Fuentes och Cortázar. Som föregångare fokuseras Borges, Asturias och Rulfo. Som exempel på både kontinuitet och förändring efter boomen studeras författare som Puig och Allende. Likheter och skillnader med samtidiga europeiska och nordamerikanska litterära strömningar framhålls. I samband med kursen uppövar studenterna sin skicklighet i att använda spanska språket i tal och skrift.

Kursen ingår i masterprogrammet i Litteratur – Kultur – Medier inom inriktningen litteraturvetenskap med fördjupning i spanskspråkig litteratur. Den ges även som fristående kurs.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/LIVR25

Kontakt

Studievägledare: Helena Nilsson, e-post: helena [dot] nilsson [at] litt [dot] lu [dot] se, +46 46-2229380

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Spanska: Kandidatkurs (SPAK01) eller motsvarande

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På spanska

20 januari 2020 - 7 juni 2020

Öppnas för anmälan 16 september 2019

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperVT 2019

Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Vårterminen 20191 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Litteratur-kultur-medier: Latinamerikansk litteratur under 1900-talet är 25 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen