Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Litteratur-kultur-medier: Den tidigmoderna och viktorianska romanen

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Under kursens gång läser deltagarna sju romaner från det tidig- och mellanviktorianska England, valda så att de representerar olika huvudgenrer inom romandiktningen. De studerande analyserar de enskilda verken på dessas egna premisser, samtidigt som de får en samlad bild av 1800-talsromanens utveckling.

Framväxten av den breda läsande allmänhet som denna utveckling ytterst vilade på diskuteras.

Jämsides med de litterära verken studeras vetenskaplig material med anknytning till romanerna. Artiklarna väljs så att de dels förmedlar kunskaper om de litterära texterna, dels utvecklar förmågan att hantera litteraturvetenskapliga begrepp och dels tränar de studerande att urskilja olika litteraturkritiska och –vetenskapliga förhållningssätt över en längre tidsperiod.

Kursen ingår i masterprogrammet i Litteratur – Kultur – Medier som valbar kurs. Den ges även som fristående kurs.

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/LIVR43

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Helena Nilsson

Telefon: +46 46 222 9380

E-post: helena [dot] nilsson [at] litt [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Engelska: Kandidatkurs (ENGK01) eller motsvarande kunskaper

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

17 januari 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Litteratur-kultur-medier: Den tidigmoderna och viktorianska romanen är 27 500 SEK.