Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Författarskolan: Litterär gestaltning - grundkurs

Kurs 30 högskolepoäng
Välkommen till författarskolan. Kursen LUFA05 är det första steget i den tvååriga utbildningen i litterär gestaltning vid Lunds universitet.

Litterär gestaltning


Kursen LUFA05 är en introduktion till litterär gestaltning, till vad det innebär att utbilda sig i ämnet, till det egna skrivandet och till författarrollen. I de olika delkurserna tränas grundläggande litterär berättarteknik och kunskaper inhämtas om vad som kännetecknar litterärt språk. Stor vikt läggs vid skrivande som en ständig, kritisk och självkritisk process, samt vid hur man ger och tar konstruktiv kritik i form av text- och handledningssamtal.

 

Individuell handledning

Redan tidigt på kursen tilldelas varje student en individuell handledare som skall hjälpa studenten att ge form och innehåll åt det egna skönlitterära skrivandet. Målet för det egna skönlitterära skrivandet under den första kursen är att studenten dels ska ha en klar uppfattning om vad det är för bok som den resterande delen av utbildningen skall ägnas åt, dels ska ha skrivit tio till trettio sidor på denna sin kommande bok.

 

Skrivande under två år

Kursen LUFA05 ger en introduktion till ämnet och utbildningen, och är en del av ett studieförlopp som kan leda fram till konstnärlig kandidatexamen i litterär gestaltning, med ett skönlitterärt verk av hög kvalitet som examensarbete.

Anmälningsinformation hittar du här: https://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/

 

Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/LUFA05

Kontakt

Författarskolan
Helgonabacken 12, Lund
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 84 60

Susan Hydén

Studievägledare

susan [dot] hyden [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 60 hp akademiska studier eller 3 års arbetslivserfarenhet

Urval

Den slutliga antagningen sker med selektivt urval baserat på ett arbetsprov bestående av ca 10 sidor skönlitterär text plus ett personligt brev som bedöms av en antagningskommitté om fyra konstnärligt sakkunniga personer.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Författarskolan: Litterär gestaltning - grundkurs är 50 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen