Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hermine Alvergård

Hermine pluggar på Läkarprogrammet och är dessutom studentambassadör. Hon vill särskilt jobba med barn och inom akutsjukvård.

Hej! Jag heter Hermine och jag är studentambassadör på Medicinska fakulteten för Läkarprogrammet. Det jag tycker mest om med min utbildning och blivande yrke är att jag får arbeta lite som en detektiv. Stor del av både läkaryrket och utbildningen är baserat på problemlösning, vilket jag tycker är både roligt och givande. Det är också väldigt intressant att få träffa och hjälpa nya människor varje dag. Jag är framför allt intresserad av att jobba med barn och inom akutsjukvård. 

Att studera i Lund
Lund är en oerhört rolig och mysig studentstad att plugga i. Hela staden kretsar kring studentlivet och allt ligger inom gångavstånd. Det finns verkligen något som passar alla intressen. På min fritid (ja, man har en fritid trots att man pluggar till läkare!) gör jag allt från att träna, engagera mig i studentspex, gå på studentlivets häftiga tillställningar och anordna olika workshops för nya läkarstudenter.

Kontakta mig
Jag svarar gärna på dina frågor om hur det är att plugga till läkare, hur studentlivet är i Lund och hur det är att ha sjukhuset som undervisningsplats. Observera att jag inte kan svara på frågor om ansökan, stipendier eller antagning.

Ser fram emot att höra från dig!
lak15hal [at] student [dot] lu [dot] se

 

Skugga en student?
Vill du skugga en läkarstudent för en dag?
Hör av dig till: studievagledning [at] med [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen