Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
Studenter som studerar. Foto.

Medicinsk vetenskap - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen
Är du intresserad av att fördjupa din ämneskunskap? Vill du öka din kompetens och kunna forska inom ditt område? Då kan det interprofessionella mastersprogrammet i medicinsk vetenskap vara ett alternativ för dig.

Medicinska fakulteten erbjuder ett flexibelt program som kan läsas på hel- eller halvtid för arbetsterapeuter, barnmorskor, fysioterapeuter, logopeder och sjuksköterskor. Är du arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjuksköterska eller kan du välja att specialisera dig inom åldrande och hälsa eller arbetsmiljö och hälsa. Programmet är:

  • Flexibelt
  • Interprofessionellt
  • Forskningsförberedande
  • Studentcentrerad pedagogik

Programmet är organiserat som ett ramverk med få obligatoriska och flera valbara kurser.

Efter utbildningen

Programmet är interprofessionellt och du förbereds för avancerade arbetsuppgifter inom hälso-och sjukvården, forskning och kvalitetsutveckling inom både offentlig och privat sektor.  Efter avslutad utbildning får du en Medicine masterexamen med huvudområdet arbetsterapi, fysioterapi, omvårdnad, logopedi eller perinatal och sexuell hälsa och i vissa fall specialisering i åldrande och hälsa.

För utbildningsplan se: http://www.med.lu.se/master_medicinsk_vetenskap/utbildningsplan_och_kurs...

Observera att inför höstterminen 2019 ges inte huvudområdena audiologi och radiografi.

Kontakt

Programansvarig

Agneta Malmgren Fänge

agneta [dot] malmgren_fange [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Jenny Arfwedson

046-222 19 66
Jenny [dot] Arfwedson [at] med [dot] lu [dot] se

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Examen från arbetsterapi-, audionom-, fysioterapi-, logoped-, sjuksköterske-, respektive röntgensjuksköterskeutbildning motsvarande kandidatexamen (180 högskolepoäng, inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp).  Engelska 6/engelska B.

Urval

baseras på en totalbedömning av den sökandes akademiska meriter, motivationsbrev (letter of intent) och tidigare erfarenheter från arbetslivet. Vid likvärdiga meriter sker lottning. Alla åberopade meriter ska verifieras med giltiga dokument. Eftersom programmet är multidisciplinärt är det nödvändigt att uppnå en jämn fördelning mellan de olika huvudområdena. Vid urvalet kommer antalet antagna studenter vara så jämt fördelat som möjligt. Lika många platser kommer därför att erbjudas till varje huvudområde och i de fall då något huvudområde inte kan fylla sina platser kommer de att fördelas mellan de andra huvudområdena i relation till antalet behöriga sökande från respektive huvudområde. Följande huvudområde är tillämpbara: Arbetsterapi, audiologi, fysioterapi, logopedi, omvårdnad, radiografi och reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

2 september 2019 - 6 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

2 september 2019 - 4 juni 2023

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Medicinsk vetenskap - Masterprogram är 280 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen