Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Matematik: Fördjupningskurs till differentialgeometri

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursens övergripande mål är att ge en introduktion till den moderna differentialgeometrin av betydelse för fortsatta studier inom matematikämnet samt inom relevanta delar av fysiken. Kursen behandlar Differentierbara mångfalder, deras tangentrum och tangentknippen. Riemannska metriker och deras unika Levi-Civita-förbindelse. Geodeter och den viktiga Riemannska krökningsten sorn samt dess betydelse för den lokala geometrin.

Kursens övergripande mål är att ge en introduktion till den moderna differentialgeometrin av betydelse för fortsatta studier inom matematikämnet samt inom relevanta delar av fysiken. Kursen behandlar

  • Differentierbara mångfalder, deras tangentrum och tangentknippen.
  • Riemannska metriker och deras unika Levi-Civita-förbindelse.
  • Geodeter och den viktiga Riemannska krökningsten sorn samt dess betydelse för den lokala geometrin.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.maths.lu.se/

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studierektor: Anna-Maria [dot] Persson [at] math [dot] lu [dot] se

Studievägledare: Kjell. Elfstrom [at] math [dot] lu [dot] se

 

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Engelska 6/B samt minst 90 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i matematik inklusive kunskaper motsvarande kurserna MATB22 Lineär algebra 2, 7,5 hp, MATB23 Flervariabelanalys 2, 7,5 hp och MATM33 Differentialgeometri, 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, deltid 25%

På engelska

Studieperiod

17 januari 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Matematik: Fördjupningskurs till differentialgeometri är 18 125 SEK.