Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion till synkrotronljusvetenskap

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger en introduktion till användningen av synkrotronljus och till användningen av högbriljant vakuumultraviolett- och röntgenstrålning. Kursen ger en beskrivning av uppbyggnaden av strålrör och en orientering om hur olika experiment utnyttjar en facilitet. En kort genomgång av synkrotronljusets betydelse för forskning inom fysik, kemi och biologi ges. Några exempel på metodik som fotonelektronspektroskopi, jonspektroskopi, röntgenabsorption, röntgenemission tas upp. Kursen innehåller ett auskultativt moment där de deltagande studenterna arbetar tillsammans med forskargrupper vid laboratoriet.

Undervisningsspråk

Kursen ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Gunnar Öhrwall

E-post: gunnar [dot] ohrwall [at] maxiv [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Pablo Villanueva Perez

E-post: pablo [dot] villanueva_perez [at] sljus [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp inom naturvetenskap/teknik. Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 1 november 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2022

Totalt antal antagna

Höstterminen 2022 - 6 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Introduktion till synkrotronljusvetenskap är 21 250 SEK.