Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Experimentella metoder och instrumentering för synkrotronljusforskning

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen behandlar synkrotronljuskällors egenskaper och deras användning inom modern forskning. Uppbyggnaden av strålrör med de speciella optiska komponenter som behövs för fokusering, avbildning eller diffraktion är en central del i kursen. En översikt av experimentella tekniker och metoder för spektroskopi, strukturbestämning, avbildning, mikroskopi, tomografi och så vidare ingår också. Kursen behandlar även frielektronlasern med dess speciella egenskaper såsom extremt hög pulseffekt och extremt kort tidsstruktur och hur dessa egenskaper kan utnyttjas för nya forskningsområden.

Undervisningsspråk

Kursen ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: studievagledning [at] fysik [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp inom naturvetenskap eller teknik, samt kurser motsvarande MAXM06 Introduktion till synkrotronljusvetenskap, 7,5 hp, och MAXM07 Introduktion till acceleratorer och frielektronlaser, 7,5 hp. 

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

27 oktober 2023 - 14 januari 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Experimentella metoder och instrumentering för synkrotronljusforskning är 19 375 SEK.