Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Klimatförändring som vetenskap och politik

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursens syfte är att ge grundläggande vetenskaplig kunskap om klimatsystemets dynamik och komplexitet, inklusive dess kopplingar till marina och terrestra ekosystem. Kursen ger även kompetens att granska och förstå politiska frågor och beslutsfattande som syftar till att minska risken för allvarliga klimatförändringar (mitigation) och anpassning till ett förändrat klimat (adaptation). Utifrån denna grund syftar kursen till att ge en fördjupad kunskap i och förståelse av de viktigaste vetenskapliga knäckfrågorna och hur dessa återspeglas och hanteras i den internationella klimatpolitiska debatten. Kursen innehåller även metodmoment såsom hantering av vetenskaplig osäkerhet och vetenskaplig bevisföring (Detection and Attribution). Speciell vikt läggs vid olika etiska perspektiv såsom global rättvisa.

Efter en inledande översikt över klimatsystemets dynamik och komplexitet är kursen utformad med särskilt fokus på gransking av olika klimatvetenskapliga debatter och hur dessa kopplas till viktiga klimatpolitiska knäckfrågor. Att välja dessa knäckfrågor och debatter utgör ett viktigt moment i kursen och sker i dialogprocesser mellan studenter och mellan studenter och lärare. Kursen består framförallt av läsning och granskning av vetenskapliga artiklar, vilket varvas med föreläsningar, seminarier och debatter vars struktur och innehåll bestäms i dialog under kursens gång. Kursen ska resultera i en vetenskaplig granskning och kunskapsöversikt i vilken såväl arbetsprocessen som slutprodukten är inspirerad av formerna för IPCCs vetenskapliga granskning.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.lumes.lu.se

Kontakt

LUCSUS
"Josephson", "Wrangel", Biskopsgatan 5, 223 62 Lund
Box 170, 221 00 Lund
+46 46 222 04 70

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

40 högskolepoäng inom LUMES, Masterprogram i miljö- och hållbarhetsvetenskap, 120 högskolepoäng (Lund University International Master's Programme in Environmental Studies and Sustainability Science, 120 credits).

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

2 september 2019 - 1 november 2019

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Klimatförändring som vetenskap och politik är 13 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen