Mediehistoria: Från stentavlor till boktryck, tiden fram till 1600
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen utgör en introduktion till ämnet mediehistoria. Viktiga utgångspunkter är det breda mediebegreppet, medier och historiesyner samt relationen mellan gamla och nya medier. Kronologiskt täcker kursen förhistorisk tid, och rör sig fram till och med 1500-talet. Viktiga teman är de första skriftsystemen i ett globalt perspektiv, relationen mellan muntliga och skriftliga kulturer och introduktionen av boktryckarkonsten, med dess kopplingar till tidens religiösa konflikter och formandet av nationalstater.
I undervisningen varvas föreläsningar med grupparbeten, diskussioner och redovisningar, baserade både i klassrummet och på vår digitala plattform Canvas. Du kommer att öva din förmåga att skriva och analysera i en egen blog, i papers och diskussionsforum på nätet. Tillsammans med dina kurskamrater kommer du att granska såväl historiskt källmaterial som sekundärlitteratur och träna dig i muntlig framställning.
Kursen kan läsas som fristående kurs eller som en del av grundkursen i Mediehistoria.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Mediehistoria
Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund
Postadress
Box 117, 221 00 Lund
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 26 september 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | - |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | - |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 1 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Mediehistoria: Från stentavlor till boktryck, tiden fram till 1600 är 13 750 SEK.