Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mediehistoria: Fortsättningskurs

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Fortsättningskursen introducerar nyare mediehistoriska forskningsperspektiv och rymmer även två tematiska delkurser liksom en uppsatskurs.

I den första tematiska delkursen diskuteras de viktigaste utvecklingslinjerna i journalistikhistorien samt centrala perspektiv på dessa. Den andra analyserar de viktigaste mediehistoriska utvecklingslinjerna med avseende på sociala aspekter samt centrala perspektiv på dessa. Den fjärde och sista delkursen innehåller diskussioner kring metodologiska frågor och avslutas med ett handlett uppsatsarbete.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Course Coordinator
Marie Cronqvist
Phone: 046-222 88 76
E-post: marie [dot] cronqvist [at] kom [dot] lu [dot] se

Director of Studies
Sara Santesson
Phone: 046-222 87 48
E-mail: Sara [dot] Santesson [at] kom [dot] lu [dot] se

Study Adviser
Michael Rübsamen
Phone: 046-222 40 51
E-mail: Studievagledare [at] kom [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt genomgången och godkänd kurs Mediehistoria: Grundkurs (MHIA11) eller motsvarande kunskaper inom annat humanistiskt/samhällsvetenskapligt ämne.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2022

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

17 januari 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Mediehistoria: Fortsättningskurs är 55 000 SEK.