Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kompletterande utbildning för läkare med examen utanför EU/EES och Schweiz

Program 60 högskolepoäng1 årIngen examen

Programmet vänder sig till dig som har läkarexamen från land utanför EU/EES inklusive Schweiz och som behöver komplettera din utbildning för att kunna söka svensk läkarlegitimation. Målet är att du efter slutförd utbildning ska visa sådan kunskap och förmåga som krävs för läkaryrket i Sverige och för att efter prövning av Socialstyrelsen kunna söka tillträde till allmäntjänstgöring (AT). Det huvudsakliga ämnesområdet är teoretisk och praktisk medicin, men det finns även moment som rör samhälls- och författningskunskap. En stor del av utbildningstiden genomförs som en praktisk klinisk utbildning i nära samarbete med hälso- och sjukvården, s.k. verksamhetsintegrerat lärande (VIL). Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier och berättigar till studiemedel.

Alla behöriga sökanden kommer att kallas till ett urvalsprov som äger rum i Lund den 7 november 2019. Urvalsprovet kommer att mäta medicinska kunskaper och är i form av ett MCQ-prov med 100 frågor. 

För att bli kallad till intervju behöver du ha ett skrivningsresultat på minst 50% samt tillhöra de 20 bästa skrivanden. Intervjuerna kommer att ske den 19 november i Lund.

Du behöver innan den 18 oktober komplettera din anmälan med:

  • Vidimerad kopia av examensbevis från Läkarexamen, både på originalspråk och i översättning
  • Beslut/utredning från Socialstyrelsen
  • Betyg i Svenska B eller Svenska 3 med lägsta betyg godkänd/E.

Observera att C1 intyg inte godtas för den kompletterande utbildningen. Du måste styrka dina kunskaper i svenska enligt bestämmelserna för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3.

Max 14 sökanden kommer att antas till programmet.

För mer info om programmet se, https://www.med.lu.se/utbildning/utbildning_paa_grund_och_avancerad_niva...

 

Kontakt

Utbildningschef
Anna Arstam
anna [dot] arstam [at] med [dot] lu [dot] se
046-222 04 52

Utbildningskoordinator
Alexandra Strandberg
alexandra [dot] strandberg [at] med [dot] lu [dot] se
046-222 72 37

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Läkarexamen från land utanför EU/EES inklusive Schweiz samt av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för läkare eller kompletterande utbildning. Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelserna för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska 3 eller Svenska B, med lägst betyget E/Godkänd.

Urval

baseras på två delar: 1. är ett kunskapstest som alla som har behörighet ska genomföra. Testet mäter teoretiska medicinska kunskaper och formatet för testet är flervalsfrågor. 2. är intervjuer av de sökande som har uppnått bäst resultat på kunskapstestet. Slutgiltig antagning till programmet görs genom att väga samman resultatet från kunskapstestet med den information som framkommit under intervjuerna.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

20 januari 2020 - 17 januari 2021

Sista anmälningsdag 15 oktober 2019Anmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kompletterande utbildning för läkare med examen utanför EU/EES och Schweiz är 245 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen