Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Molekylärbiologi: Examensarbete - kandidatexamen

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

MOBK10

För att få ut din kandidatexamen behöver du göra ett examensarbete. Det är ett självständigt arbete du gör i slutet av dina studier. Du får möjlighet att fördjupa dig inom ett ämnesområde som intresserar dig.

Under ett kandidatexamensarbete tränar och förbättrar du en hel rad olika färdigheter, som till exempel; projektplanering, presentationsteknik, vetenskapligt skrivsätt, datahantering, litteratursökning och att ge feedback. Projektet utförs i en forskargrupp. Det är praktiskt och du planerar det tillsammans med en handledare. Du redovisar ditt arbete i slutet genom att skriva en individuell vetenskaplig rapport och hålla en muntlig presentation.

För information och ansökan, kontakta studievägledningen i Biologi, Christina [dot] Ledje [at] biol [dot] lu [dot] se 046-222 73 16.

 

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

Christina Ledje

Telefon: +46 46-2227316

E-post: christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 97,5 hp naturvetenskapliga studier, inkluderande kunskaper motsvarande BIOA10 Cell- och mikrobiologi 15 hp, BIOA11 Genetik och evolution 15 hp, BIOC01 Humanfysiologi 15 hp / BIOC11 Human- och zoofysiologi 15 hp, MOBA02 Cellens kemi 15 hp, MOBA03 Molekylärbiologi 15 hp samt 22,5 hp kemi.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Molekylärbiologi: Examensarbete - kandidatexamen är 85 000 SEK.