Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folkhälsovetenskap: Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen belyser följande områden inom ämnesområdet: ungdomars hälsa, familjeplanering, graviditet och förlossning, aborter, sexuell identitet, sexuellt tvång och våld samt sexuellt överförbara sjukdomar inklusive HIV/AIDS. Genus, fattigdom-, hållbarhet- och rättighetsperspektiv kommer att vara övergripande teman. Evidensbaserade strategier och interventioner relaterade till varje tema kommer att diskuteras.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursledare
Anette Agardh
anette [dot] agardh [at] med [dot] lu [dot] se 

Administrativa frågor
mph [at] med [dot] lu [dot] se 

 

 

 

 

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

examen på grundnivå motsvarande minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Engelska 6/Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

30 september 2021 - 29 oktober 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Akademiska poäng på avancerad nivå (APAV)226

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 6 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Folkhälsovetenskap: Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är 22 500 SEK.