Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folkhälsovetenskap: Folkhälsonutrition

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen syftar till att ge en fördjupad bild av folkhälsonutrition och spänner över områden som diet, biologi, epidemiologi och folhälsovetenskap och hur de förhåller sig till nutritionsvetenskap. Kursinnehållet är indelat i fyra huvudområden: (1) En introduktion till näringslära som inkluderar de huvudsakliga koncepten, (2) en översikt över de vanligaste metoderna som används inom folkhälsonutrition, (3) globala aspekter inom folkhälsonutrition inklusive nutritionstransition och nutritionsaspekter av hållbarhetsmålen, och (4) en översikt om hur folkhälsonutrition kan användas i hälsofrämjande arbete, inklusive hur vetenskap inom området kan omsättas i riktlinjer och praktiska tillämpningar.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursledare

Emily Sonestedt

E-post: emily [dot] sonestedt [at] med [dot] lu [dot] se

MPH Administration

E-post: mph [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

27 september 2023 - 26 oktober 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 1 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Folkhälsovetenskap: Folkhälsonutrition är 25 000 SEK.