Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folkhälsovetenskap: Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen belyser följande områden inom ämnesområdet: ungdomars hälsa, familjeplanering, graviditet och förlossning, aborter, sexuell identitet, sexuellt tvång och våld samt sexuellt överförbara sjukdomar inklusive HIV/AIDS. Genus, fattigdom-, hållbarhet- och rättighetsperspektiv kommer att vara övergripande teman. Evidensbaserade strategier och interventioner relaterade till varje tema kommer att diskuteras.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

E-post: mph [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande. Engelska B eller motsvarande.

Utländska studenter medges undantag från grundläggande behörighet i svenska.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Malmö, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

27 september 2023 - 26 oktober 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Folkhälsovetenskap: Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är 25 000 SEK.