Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Barockkurs för sångare och instrumentalister 2021

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till studenter på hög musikalisk nivå (professionell, musikhögskole- eller folkhögskolenivå), och genomförs i ett unikt samarbete med Musikhögskolan i Malmö och Concerto Copenhagen.

Under kursens fem dagar musicerar deltagarna under ledning av Peter Spissky. Du lär dig både historisk uppförandepraxis och spontant musikskapande. Kursmoment som ingår är ensemblespel, individuella lektioner, tematiska workshops och föreläsningar. Medverkande lärare är Judith-Maria Blomsterberg, cello, Marcus Mohlin, cembalo och Susanne Rydén, sång. Kursen avslutas med en konsert.

För att tillvarata den fantastiska studie- och musicerandemiljön på Sundsgården ser vi gärna att du bor på Sundsgården under kursen. Musicerandet pågår även under kvällarna. 

I ansökan på antagning.se ska du ladda upp ett kort CV/brev som beskriver din musikaliska bakgrund samt skicka en inspelning där du spelar ett stycke (ca 5 min ur klassisk eller barockrepertoar). Skicka inspelningen (format; mp3 eller mp4, eller länk till youtube, egen hemsida eller motsvarande) till: 

peter [dot] spissky [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kursledare: Peter Spissky violinist, ensembleledare, PhD och lärare.

Övriga lärare: Susanne Rydén, sång, Judith-Maria Blomsterberg, cello, Marcus Mohlin, cembalo.

 

 

 

Mer om utbildningen hittar du på https://sundsgarden.se/utbildningar-kurser/sommarkurser/alla-vara-sommarkurser/barock-kurs/

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt studerar eller har studerat på musikhögskola eller motsvarande, 7,5 hp instrumentalstudier samt godkända antagningsprov.

Urval

Baseras på antagningsprov som består av inskickade arbetsprover.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2021

Dagtid Helsingborg, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

20 juni 2021 - 24 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Barockkurs för sångare och instrumentalister 2021 är 23 750 SEK.