Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ergonomi och rytmik för musiker

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen riktar sig till dig som har ett behov av att kombinera funktionell ergonomi med ditt musicerande. Kursen ger studenten praktiska verktyg för att förebygga fysiska besvär kopplade till övning på det egna instrumentet genom att kombinera rörelseträning till mu-sik och undersöka kroppens positionering i olika musikaliska miljöer.

I kursens kombineras kroppsmedvetenhet och musikaliskt uttryck genom Rytmikpedagogiska principer liksom samspel mellan studenterna och reflektion. Kursen är en fristående kurs och riktar sig till studenter på musikerutbildningen kandidat- eller masternivå och ämneslärarutbildningen i musik med inriktning mot grundskola och gymnasieskola.

Kursansvariga: Ida Karlsson Wretling; ida [dot] karlsson_wretling [at] mhm [dot] lu [dot] se och Elin Wikström; elin [dot] wikstrom [at] mhm [dot] lu [dot] se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt särskild behörighet: studerar eller har studerat vid programutbildning vid musikhögskola (musiker- och/eller musiklärarutbildning) eller motsvarande, minst 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2022

Dagtid Malmö, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

29 augusti 2022 - 15 januari 2023

Ansökan

Inställt

Start Vårterminen 2023

Dagtid Malmö, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

16 januari 2023 - 4 juni 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ergonomi och rytmik för musiker är 23 750 SEK.