Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Musiken i mötet med barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursen vänder sig till dig som i förskola, skola eller omsorgsarbete möter barn/unga/ vuxna med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter och som har intresse av att skaffa dig kunskap om musikens variationsrika arbetssätt med ett inkluderande och specialpedagogiskt perspektiv.

Kursen innehåller praktiska övningar i musik och rörelse, metod och teori. Utgångspunkten är erfarenheter och förhållningssätt som utvecklats av lärarna på Kulturcentrum Skåne.

Kursen ges i samverkan mellan Musikhögskolan i Malmö och Kulturcentrum Skåne som är ett regionalt centrum för utbildning och arbete inom kultur för personer med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. Se även www.kulturcentrumskane.com.

OBS! Musiklärare och musiklärarstuderande ska istället söka kursen Lustfyllt lärande i musik för elever med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter (MUHN79).

Kurstid: 19-20 september, 17-18 oktober samt lördagen den 14 november på Kulturcentrum Skåne i Lund.

Lärare: Christel Nilsson Ringdahl, Åsa Wallin Pinhao och Maria Becker Gruvstedt,

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser

Kontakt

Maria Becker Gruvstedt, maria [dot] becker-gruvstedt [at] mhm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Lund, halvtid 25%

På svenska

15 september 2020 - 17 januari 2021

Öppen för sen anmälanAnmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Musiken i mötet med barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter är 23 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen