Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hemmastudio 1-15 hp

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i sequencer/midi-inspelning och datorhantering. Lär dig hur man med dagens digitala teknik skapar egna inspelningar av akustiska och elförstärkta instrument. Få kunskap på hur du med enkla medel kan komma igång med din egen hemmastudio.

Kursen innehåller grundläggande akustik och mikrofonteknik, inspelning, redigering, mixning och mastring fram till färdigt resultat.

Vi arbetar främst med audio, men även MIDI kan förekomma. Det är inget hinder om du använder andra program och/eller PC-dator, men undervisningen sker huvudsakligen i Mac OSX-miljö och programmet Logic Pro X.

Du som söker bör ha grundläggande vana vid datorhantering samt grundläggande datorkunskap.

Studierna genomförs på halvfart under en termin vilket motsvarar 3 timmars undervisning och 17 timmars eget arbete per vecka. Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö där man får tillgång till studio under lektionstid. Kursen förutsätter tillgång till egen inspelningsplats och utrustning övrig tid. 

Preliminär schematid är torsdagar, dagtid men även blockläsning kan förekomma.  

Kursansvarig: Dragan Buvac, dragan [dot] buvac [at] mhm [dot] lu [dot] se

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

dragan [dot] buvac [at] mhm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)17,92
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)*
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 15 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2022

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

17 januari 2022 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Hemmastudio 1-15 hp är 47 500 SEK.