Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

El Sistema - Instrumentalundervisning i grupp för nya möjligheter

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om El Sistema som undervisningsform och som arbetar på Kulturskola.

I kursen lär vi oss relevanta undervisningsmetoder anpassade till musikalisk gruppundervisning för elever i olika åldrar. Vi beskriver kulturskolan som social och pedagogisk lärmiljö med utgångspunkt i musikpedagogisk forskning och El Sistemas grundfilosofi. Praktiska musikaliska/pedagogiska moment kombineras med diskussioner om musikens roll i samhället.

Kursen innehåller studiebesök på minst en av Malmös El Sistema-skolor och ger deltagaren möjlighet att se och lära känna olika delar av musikundervisning i ett socialt sammanhang. I kursen diskuteras och exemplifieras samverkan som ett nyckelbegrepp med partners som Malmö symfoniorkester och Malmö stad.

Kursstart samt kurstid meddelas senare.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt minst 60 hp inom ämnet musik alt. motsvarande arbetslivserfarenhet.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Blandad undervisningstid Malmö, halvtid 25%

På svenska

2 september 2019 - 19 januari 2020

Inställt

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för El Sistema - Instrumentalundervisning i grupp för nya möjligheter är 23 750 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen