Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lustfyllt lärande och konstnärligt skapande för barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som är lärare eller lärarstuderande i musik inom grundskola, gymnasium och kulturskola. Inriktning barn/unga/vuxna med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter.

Kursen vill ge inspiration och kunskaper i musikaliskt lärande med ett inkluderande och specialpedagogiskt perspektiv. Kursen innehåller praktiska övningar i musik och rörelse, metod och teori, samtal och reflektion kombineras med erfarenheter och förhållningssätt om estetiska lärprocesser som utvecklats av kursens lärare på Kulturcentrum Skåne. Kursen ges i samverkan mellan Musikhögskolan i Malmö och Kulturcentrum Skåne som är ett regionalt centrum för utbildning och arbete inom kultur för personer med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. Vill du hämta mer information om Kulturcentrum Skåne gå in på www.kulturcentrumskane.com

Kurstid: 25-26 september, 23-24 oktober samt den 20 november på Kulturcentrum Skåne i Lund.

Lärare: Christel Nilsson Ringdahl, Åsa Wallin Pinhao och Maria Becker Gruvstedt,

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Christel Nilsson Ringdahl, christel [dot] nilsson_ringdahl [at] mhm [dot] lu [dot] se
Åsa Wallin, kc [dot] aasa [at] telia [dot] com

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Lärarexamen eller lärarstuderande i musik för för-/grundskola, gymnasium och kulturskola samt musiklärare i musik-/kulturskola. Musikerexamen alternativt pågående studier inom musikerutbildning.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2021
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*
Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2021 - 6 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Lustfyllt lärande och konstnärligt skapande för barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter är 23 750 SEK.