Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lustfyllt lärande och konstnärligt skapande för barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som är lärare eller lärarstuderande i musik

Kursen vill ge inspiration och kunskaper i musikaliskt lärande med ett mångfaldsperspektiv med inriktning mot barn/unga/vuxna med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. Innehåll är praktiska övningar i musik och rörelse, metod, teori, samtal och reflektion. Kursen ges i samverkan mellan Musikhögskolan i Malmö̈ och Kulturcentrum Skåne som är ett regionalt centrum för utbildning och arbete inom kultur för personer med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. 

Läs mer på www.kulturcentrumskane.se

Kurstid HT 2024: 21-22/9, 19-20/10 och 16/11 på Kulturcentrum Skåne i Lund.

Lärare: Christel Nilsson Ringdahl, christel [dot] nilsson_ringdahl [at] mhm [dot] lu [dot] se, Åsa Wallin Pinhao, kc [dot] aasa [at] telia [dot] com

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Lärarexamen eller lärarstuderande i musik för för-/grundskola, gymnasium och kulturskola samt musiklärare i musik-/kulturskola. Musikerexamen alternativt pågående studier inom musikerutbildning.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Lustfyllt lärande och konstnärligt skapande för barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter är 23 750 SEK.