Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Master Class vid Båstad Kammarmusikfestival 2024 - Komposition

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen äger rum under Båstad Kammarmusikfestival 2024, sista veckan i juni. Kursen är avgiftsfri. Kost och logi tillhandahålls av festivalen mot en avgift.

Lärare: Professor Rolf Martinsson www.rolfmartinsson.com

Kursen vänder sig till tonsättare och musikstudenter som vill utveckla sina kompositionsfärdigheter och få konstruktiv kritik på sina verk. Ämnen som komposition, form, instrumentation, analys och notation kommer att tas upp.

Undervisningen kan ges både individuellt och i seminarieform beroende på omständigheterna och det finns också avsatt tid under veckan för eget kompositionsarbete och andra uppgifter. Det erbjuds också möjlighet att besöka de kammarmusikkonserter som hålls under festivalen.

Information skickas ut i god tid till de sökande som blivit antagna.

Antagning till kursen:

Antagningen grundar sig på bedömning av arbetsprover inlämnade av den sökande.

3-4 partitur (pdf) efter eget val, företrädesvis olika ensembletyper (kammarmusik, kör, orkester

ljudexempel (mp3). Både live- och midi-inspelningar är välkomna men inga Finale- eller Sibelius-filer

ett kort CV med information om tidigare studier/lärare och några ord om vad du förväntar dig av mästarklassen i komposition

Arbetsproverna ska vara uppladdade senast den 20 mars, men notera att sista anmälningsdag på antagning.se är 15 mars (du måste alltså BÅDE anmäla dig på antagning.se och skicka in arbetsprov). Då har ni som sökande ytterligare fem dagar att få fram arbetsprover efter att ni ansökt. Ladda upp arbetsproverna på följande länk: https://lu.app.box.com/f/886e7abef2534f2d8f6dcec5c9523962

Endast ett begränsat antal deltagare kan bli antagna.

Kursen ges i samarbete med Musik i Syd https://www.musikisyd.se

ROLF MARTINSSON är professor i komposition vid Musikhögskolan i Malmö. Han är en eftersökt pedagog och en av Sveriges internationellt ledande tonsättare. Han har samarbetat med ledande världsartister och orkestrar som Lisa Larsson, Anne Sofie von Otter, Håkan Hardenberger, Martin Fröst, Andris Nelsons, Alan Gilbert, Manfred Honeck, Cleveland Orchestra, Boston Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra i prestigefyllda konserthus som Carnegie Hall, Concertgebouw, Musikverein, Gewandhaus, Royal Festival Hall, Elbphilharmonie och Berlin Philharmonie. 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: studerar eller har studerat vid programutbildning på musikhögskola eller motsvarande, minst 7,5 hp inom ämnet komposition - klassisk inriktning.

Urval

Urvalet baseras på antagningsprov som består av insända arbetsprover i form av partitur och inspelningar som bedöms av en jury utifrån kriterierna musikteoretisk och teknisk kunskap, hantverksskicklighet och konstnärlig mognad i sitt musikaliska uttryck.

Anmälan & antagning

Start Summer Semester 2024

Dagtid Båstad, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

10 juni 2024 - 7 juli 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Master Class vid Båstad Kammarmusikfestival 2024 - Komposition är 23 750 SEK.