Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fördjupningskurs i musikteori: Kontrapunkt - Palestrina

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som vill studera 1500-talets vokalpolyfoni. Merparten av studierna ägnas tonsättaren Pierluigi da Palestrinas musik och kompositionsteknik. Genom analyser och skrivövningar lär du dig komponera i denna stil. För att gå kursen krävs avslutad grundutbildning i satslära. 

Schematid: onsdagar 9.30-10.30 alt. 11.00-12.00, ev. 13.00-14.00 (en tredje grupp).

Kursansvarig: Björn-Tryggve Johansson, Bjorn-Tryggve [dot] Johansson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Mer om utbildningen hittar du på http://www.mhm.lu.se/utbildning/program-och-kurser/fristaende-kurser

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Björn-Tryggve Johansson, Bjorn-Tryggve [dot] Johansson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

genomförda högskolestudier i ämnet musik om minst 90 hp, som ska inkludera avslutad grundutbildning i satslära (MUUA17 eller MKAB20) eller motsvarande kurs från annan högskola, samt godkända inlärningsarbeten.

Urval

baseras på antagningsprov som består av inlämningsarbete i satslära som bedöms av en jury utifrån kriterierna teknisk kompetens och konstnärlig gestaltning.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Dagtid Malmö, deltid 12%

På svenska

Studieperiod

30 augusti 2021 - 5 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Fördjupningskurs i musikteori: Kontrapunkt - Palestrina är 23 750 SEK.