Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Miljövetenskap: Miljöstyrning i näringslivet

Kurs 15 högskolepoäng

Kursen Miljöstyrning i näringslivet ger en bred introduktion till teoretiska och praktiska aspekter av miljöstyrning och strategiskt hållbarhetsarbete i företag. Näringslivets beslut och processer spelar en central roll för hur miljö, sociala förhållanden och ekonomi påverkas i vårt samhälle och är därför av avgörande betydelse för att vi ska kunna genomföra de ansenliga förändringar som krävs för en övergång till ett långsiktigt hållbart samhälle.

Kursen är inriktad på såväl operativ som strategisk miljöstyrning i företag. Läraktiviteter inom kursen är designade för att ge studenter förståelse för nuvarande praxis, samt kunskap och färdigheter för att kunna kritiskt analysera de förhållningssätt, verktyg och strategier för hållbarhet som används av företag och utifrån det kunna formulera och föreslå förbättringar. Flera moment inom kursen såsom studiebesök och projektarbeten, ger studenterna möjlighet att diskutera hållbarhetsfrågor med representanter från näringslivet.

 

Kontakt

Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC)
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Yvonne Persson

Studievägledare

+46 46 222 37 82

yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 högskolepoäng i naturvetenskapliga ämnen, inkluderande kunskaper motsvarande: MVEA01 Miljövetenskap: Grundkurs, 15 hp, MVEC14 Industriell miljöekonomi för miljövetare, 15 hp, MVEC11 Miljörätt för miljövetare, 15 hp samt Examensarbete för kandidatexamen, 15 hp

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

31 augusti 2020 - 1 november 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljövetenskap: Miljöstyrning i näringslivet är 36 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen