Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Miljövetenskap, Strategiskt miljöarbete - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Strategiskt miljöarbete lämpar sig bra för dig som vill syssla med hållbarhetsfrågor och förebyggande miljöskydd i både privat och offentlig sektor. Arbetet med att skapa en bättre miljö innefattar dels en kunskap om det nuvarande miljötillståndet, ett ökat kretsloppstänkande samtidigt som det kräver ett framtidsperspektiv. Med en examen i strategiskt miljöarbete är du och din kunskap efterfrågad i hela samhället.

 

Utbildningsupplägg

Masterutbildningen i miljövetenskap är tvåårig. Det första året består av miljö- och hälsoskyddskurser som sedan följs av ett andra år med två obligatoriska miljövetenskapliga kurser under hösten samt avslutande examensarbete på vårterminen.

Strategiskt miljöarbete ger insikt i hur samhällets olika aktörer arbetar med miljöfrågor främst med inriktning på förebyggande miljöarbete inom både industri och offentlig verksamhet.

På kurserna undervisar lärare från Internationella miljöinstitutet men även föreläsare från myndigheter och företag finns med på kurserna.

Kompetens och arbetsmarknad

Inriktningen ger dig mycket god insikt i hur miljöfrågor hanteras i samhället. Du får kunskap som ger dig möjlighet att positivt förändra flertalet verksamheters miljöpåverkan för både stunden men också långsiktigt för framtiden. Kompetensområden är livscykelanalys, miljöledning, miljörevision, miljöövervakningssystem samt konsumtions- och produktionssystem.

Utbildningen förbereder dig som framtida beslutsfattare inför utmaningen att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Vanliga arbeten är som miljöstrateg på kommunal, regional eller nationell nivå eller som miljö-/hållbarhetsansvarig på företag och industrier.

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.cec.lu.se/sv/utbildning/miljovetenskap-grund-och-avancerad-utbildning/masterprogram-avancerad-niva/strategiskt

Kontakt

Centrum för miljö- och klimatforskning (CEC)
Ekologihuset, Sölvegatan 37, 223 62 Lund
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Yvonne Persson

Studievägledare

+46 46 222 37 82

yvonne [dot] persson [at] cec [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

kandidatexamen i miljövetenskap eller annat naturvetenskapligt ämne eller motsvarande utländsk examen, kurser i grundläggande miljövetenskap 15 hp, miljörätt 15 hp, miljöekonomi 15 högskolepoäng eller liknande. Dessutom krävs Svenska B och Engelska B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APGR): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

2 september 2019 - 4 juni 2021

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2019

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)*

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 20199 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljövetenskap, Strategiskt miljöarbete - Masterprogram är 290 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen