Molekylärbiologi, Molekylär genetik och bioteknik - Masterprogram
Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen
All information om hur en organism skall byggas upp finns lagrad i dess genom. De tekniska landvinningarna har gjort det möjligt för oss att avläsa organismers hela genom relativt snabbt. Nu står vi inför utmaningen att tyda all denna information och ta reda på genernas olika funktioner. Denna molekylärgenetiska grundforskning har lett till fantastiska och i många fall förvånande nya fynd och har bidragit till en integrering med flera andra ämnesområden, såsom kemi, fysik och teknik. Denna utveckling har lett till helt nya möjligheter för att diagnostisera sjukdomar och det finns en stor potential för att omsätta de nya forskningsrönen i industriella tillämpningar. Små och stora företag satsar nu på genetiska analyser och utveckling av nya läkemedel med vägledning av dessa nya rön. De tekniska tillämpningarna av rönen kommer att bidra till att skapa ett hållbart samhälle.
Programmet är forskningsanknutet och studenterna kommer att ha goda förutsättningar för att påbörja forskarstudier både i Sverige och utomlands. Ett stort fokus lägges också på moment som förbereder för arbete inom läkemedels- , bioteknik- och livsmedelsindustrin, såsom patent, innovationer, lagstiftningen kring molekylär bioteknologi och start av bioteknikföretag.
Mer om utbildningen hittar du på https://www.biology.lu.se/education/masters-degree-programmes/master-programme-molecular-genetics-and-biotechnology
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Study advisor: Christina Ledje, christina [dot] ledje [at] biol [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen om minst 180 hp eller motsvarande, innehållande 120 hp naturvetenskap/biomedicin/teknik vari ska ingå:
- 45 hp molekylärbiologi omfattande genetik, cellbiologi och mikrobiologi
- 30 hp kemi inkluderande biokemi
Engelska 6/Engelska B.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2021
Dagtid Lund, heltid 100%
På engelska
Studieperiod
30 augusti 2021 - 9 juni 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Molekylärbiologi, Molekylär genetik och bioteknik - Masterprogram är 290 000 SEK.
Programspecifika dokument
När du söker detta program behöver du även skicka in ett så kallat Summary sheet:
Summary Sheet (PDF 34 kB, nytt fönster)
Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)
När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master