Naturgeografi och ekosystemvetenskap - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Fiskebåtar uppradade på en strand.foto.

Beskrivning

Masterprogrammet i naturgeografi och ekosystemvetenskap ger fördjupad kunskap, flera olika möjligheter till specialisering och förbereder för arbete i offentlig och privat verksamhet. Du får god kompetens att arbeta med avancerade uppgifter och komplexa frågeställningar inom t.ex. miljösektorn, klimatförändringar eller internationellt utvecklingsarbete. Efter utbildningen är du också behörig att söka forskarutbildning

Innehåll: Under utbildningen kan du välja att inrikta dig mot t.ex.: miljö- och klimatsystem, globala miljöfrågor och globala kretslopp, klimatologi och klimatförändringar, ekosystemanalys,  biogeofysik, miljöanalysmetoder, GIS med miljöinriktning, fjärranalys med miljöinriktning, geomorfologi.

Undervisningsspråk: Utbildningen ges på engelska.

Arbetsmarknad: Programmet leder fram till flera olika yrkesroller. Du kan t.ex. arbeta med klimat- och vattenfrågor, kommunal naturvårdsplanering, prövning och tillsyn enligt miljöbalken, skötsel- och förvaltningsuppgifter, biståndsverksamhet, frågor relaterade till EU, datahantering och utveckling av analysmetoder. 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/masters/nateko

Utbildningsplan

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Director of studies: Ulrik Mårtensson, e-mail: ulrik [dot] martensson [at] nateko [dot] lu [dot] se, phone: +46 46 222 40 26

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen om minst 180 hp i naturgeografi, samhällsgeografi, fysisk planering, geologi, geovetenskap, biologi/ekologi, fysik, agronomi, skogsvetenskap, miljövetenskap eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.

Urval

baseras på betyg på akademiska kurser, speciellt de i behörighetsgivande kurser, samt en motivering för ansökan och meriter från yrkesliv och/eller annan praktisk erfarenhet som är relevant för utbildningsprogrammet (från den sökandes Summary sheet ).

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2020

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

31 augusti 2020 - 7 juni 2022

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi och ekosystemvetenskap - Masterprogram är 290 000 SEK.

Programspecifika dokument

När du söker detta program behöver du även skicka in ett så kallat Summary sheet:

Summary Sheet (PDF 36 kB, nytt fönster)

 

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master