Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här
protein

Proteinvetenskap - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng2 årMasterexamen

Att förstå proteiner är centralt för att kunna förstå och lösa såväl medicinska som bioteknologiska problem på molekylär nivå. Detta program utforskar de molekylära strukturerna och de funktionella mekanismerna hos ett stort antal protein. Efter examen från programmet behärskar studenten en mängd strategier och metoder för att klona, uttrycka och rena upp protein samt ett antal specialiserade tekniker för att undersöka och analysera protein. Dessutom klarar studenten av att läsa och förstå vetenskapliga publikationer och har förmågan att självständigt planera, genomföra och kritiskt utvärdera experiment.

Det första året läser studenten avancerade kurser i biokemi, biofysik och molekylärbiologi. Det andra året väljer man ett eller två projekt inom forskningsområdet molekylär proteinvetenskap, som kan utföras på ett forskningslaboratorium inom universitetet eller på ett företag med relevant forskningsprofil. Deltagande i seminarieserier, karriärträning och utvecklandet av andra allmänna kompetenser uppmuntras också särskilt under det andra studieåret.

Studenter med en masterexamen i proteinvetenskap besitter hög kompetens för att bedriva forskning och utvecklingsarbete och är väl förberedda både för arbete inom den biomedicinska/biotekniska industrin och för att påbörja doktorandstudier.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.kemi.lu.se/english/education/masters-programmes/

Kontakt

Kemisk grundutbildning
Naturvetarvägen 14 / Sölvegatan 39 A, 223 62 Lund
Box 124, 221 00 Lund
+46 46 222 83 40

Study guidance: Christina Persson, studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se, +46 46 222 83 57

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

examen på grundläggande nivå omfattande minst 180 högskolepoäng. Examen skall innehålla minst 90 hp inom huvudområdena kemi, molekylärbiologi, biomedicin eller bioteknik, varav minst 15 hp skall vara biokemi. Motsvarande utländsk examen ger också tillträde till utbildningen. Förutom ovanstående tillkommer tillträdeskraven för de valda kurserna inom programmet. Engelska B.

Urval

baseras på betyg på akademiska kurser av relevans för masterprogrammet.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2018

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

3 september 2018 - 7 juni 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

3 september 2018 - 7 juni 2020

Sista anmälningsdag 16 april 2018Anmäl dig

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Proteinvetenskap - Masterprogram är 290 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen