Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nationalekonomi: Ekonomisk tillväxt, avancerad kurs

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen behandlar främst frågor som rör ekonomisk tillväxt med hjälp av avancerade dynamiska makroekonomiska modeller med beslutsfattare som optimerar över tiden.

I tillväxtteorin behandlas dynamiska modeller i såväl kontinuerlig som diskret tid och tonvikten ligger på de grundläggande redskapen för avancerad analys av tillväxtfrågor. Med hjälp av dessa modeller ges tillväxtmodellerna en mikroekonomisk underbyggnad som utgår ifrån individers och företags beslut.

Kursen går vidare genom att presentera ett urval modeller för endogen tillväxt och ger en fördjupad bild av vilken roll investeringar i humankapital samt forskning och utveckling spelar för tillväxtprocessen. Avslutningsvis relateras insikterna om tillväxt till ett urval andra ekonomiska, politiska och institutionella faktorer utifrån både teoretiska och empiriska utgångspunkter.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nek.lu.se/en/study/master/courses

Kontakt

studievagledare [at] nek [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

minst 90 hp nationalekonomi, varav minst 30 hp på avancerad nivå och Avancerad makroekonomisk analys eller motsvarande. Kursen Matematiska metoder - dynamisk optimering rekommenderas.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, halvtid 50%

På engelska

20 januari 2020 - 23 mars 2020

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Nationalekonomi: Ekonomisk tillväxt, avancerad kurs är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen