Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi: Introduktion till jordens miljö

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om planeten Jorden, marken och dess biogeosfäriska dynamiska system och processer, och deras roll i olika tillämpningar inom forskning och samhälle, samt deras koppling till aktuella miljöproblem. Introduktion av fjärranalys - och GIS-tekniker.

Detta är en kurs för dig som vill ha grundläggande kunskaper om planeten jorden och dess biogeosfärsdynamiska system och processer. Under kursens gång får du grundläggande kunskaper om jordens mineraler, berg- och jordarter samt hur landskapet formas och utvecklas i tid och rum. Du kommer även att lära dig om vår planets meteorologiska, klimatologiska, hydrologiska, oceanografiska och ekologiska processer och hur dessa formar miljön. Kursen ger dig en introduktion till satellit- och GIS (geografiska informationssystem) baserad analys. Kursen är en mycket användbar och allmänbildande kurs som kommer att vara till stor nytta oavsett vilka studier du senare kommer välja att intrikta dig mot.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Susanna Olsson

E-post: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c och Naturkunskap 2

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 3 november 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Introduktion till jordens miljö är 42 500 SEK.