Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Naturgeografi: Markytans processer och landskapsdynamik

Kurs 15 högskolepoäng

Kursens syfte är att ge fördjupade och tillämpade kunskaper om jordens landskap och de processer, särskilt de abiotiska, genom vilka landskapen utvecklas och förändras i olika klimat- och rumsskalor. Kursen fokuserar på jordytans landformer, ursprung och utveckling, och behandlar:

  • landskap, landskapsformer, landformsbildande processer och deras koppling till klimatförhållanden och antropogena faktorer
  • geomorfologiska processers roll inom landskapsdynamik
  • naturresursplanering, markvård, markförstöring och landskapsförändringar i ett lokalt, regionalt och globalt perspektiv

Centrala moment gäller människans påverkan på landskapets dynamik och varaktiga förändringar. Särskilt berörs nordiska förhållanden men även tropiska och subtropiska miljöer behandlas. Stor vikt läggs vid analys av det nutida landskapet som ett resultat av jordens utveckling i ett långt tidsperspektiv under olika klimatförhållanden.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/ngea09

Kontakt

Study advisor: Susanna Olsson, e-mail: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se, phone: +46 46 222 36 22

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt 120 hp naturvetenskapliga studier, inklusive NGEA01 (Introduktion till jordens miljö), NGEA07 (Naturgeografisk teori och metodik), NGEA04 (Ekosystemanalys), NGEA06 (Klimatsystemet), NGEA11 (Geografiska informationssystem) och NGEA03 (Fjärranalys för landskapsstudier) eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

20 januari 2020 - 23 mars 2020

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Markytans processer och landskapsdynamik är 36 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen