Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Naturgeografi: Klimatsystemet

Kurs 15 högskolepoäng

Kursens syfte är att förmedla grundläggande kunskap om det globala klimatsystemet, om klimatologiska processer och deras effekter på det globala och lokala klimatet samt om klimatets betydelse i miljö- och samhällsplanering. Detta förmedlas med både teoretiska och praktiska moment. Kursen belyser global och regional klimatologi, vad som orsakar storskaliga skillnader i energibudgeten och vilka komponenter som bygger upp och påverkar det globala klimatsystemet. Betydelsen av atmosfärens fysiska egenskaper för globala och regionala energiflöden och hur dessa i sin tur påverkar atmosfärens allmänna cirkulation är också viktiga delar i innehållet. Atmosfärens och oceanernas allmänna cirkulation och kopplingen atmosfär-oceaner och dess betydelse för global omsättning av energi är andra viktiga delar i innehållet. Extratropisk och tropisk väderlekslära och dess effekter studeras och aktuella frågor som relaterar till klimatförändringen finns också med i kursen. Slutligen behandlas klimatologiska arbetsmetoder, datakällor och analysmetoder i ett antal praktiska moment. Undervisningen utgörs av föreläsningar, laborationer, fältövningar, seminarier, gruppövningar och projektarbeten. Deltagande i laborationer, fältövningar, seminarier, gruppövningar och projektarbeten och därmed integrerad annan undervisning är obligatoriskt

Kontakt

Study advisor: Susanna Olsson, e-mail: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se, phone: +46 46 222 36 22

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt NGEA01 (Naturgeografi - introduktion till jordens miljö) och NGEA07 (Naturgeografisk teori och metodik) eller motsvarande, alternativt 30 hp inom de naturvetenskapliga programmen för Meteorologi och Biogeofysik.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

20 januari 2020 - 23 mars 2020

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperVT 2018

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)-

Akademiska poäng på grundnivå (APGR)118,5

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Vårterminen 20189 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Klimatsystemet är 36 250 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen