Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Naturgeografi: Geografiska Informationssystem - en introduktion för lärare

Kurs 7,5 högskolepoäng

Kursen ger en bred teoretisk och praktisk grund för vidare självständigt arbete med digitala geografiska data. Förståelse för representation och analys av rumsliga element poängteras. Kursen belyser också generella geografiska problemställningar genom praktiska tillämpningar inom t.ex. miljö och samhälle. Exempel hämtas från såväl svenska som internationella förhållanden och varierar i skala från lokala till regionala. Kursen är indelad i tematiska moment som omfattar teori och praktik, oftast i form av praktisk övning av färdigheter men även teoretiska uppgifter kopplade till kursmoment förekommer. Eftersom kursen i huvudsak riktar sig till lärare så läggs stor vikt vid didaktiska aspekter och lärandeprocesser. Kursen innehåller både mindre och mer omfattande moment som inbegriper framtagning av eget kursmaterial och förslag till både teoretiska och praktiska kursmoduler baserat på relevanta kursplaner (grundskola eller gymnasia)

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/ngea23

Kontakt

course coordinator karin [dot] larsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt 60 hp akademiska studier samt att den sökande är antagen till lärarutbildning, har påbörjat lärarutbildning eller genomgått lärarutbildning. Sökande utan anknytning till läraryrket hänvisas till kursen NGEA18.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Sommarkurs 2019

Studieperiod

Ansökan

Ingen undervisningstid Lund, halvtid 25%

På svenska, distansutbildning

24 juni 2019 - 3 november 2019

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Geografiska Informationssystem - en introduktion för lärare är 18 125 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen