Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dynamisk meteorologi 1

Kurs 7.5 högskolepoäng

Kursen har som mål att ge studenten en övergripande förståelse för processer i atmosfären och hur dessa påverkar den atmosfäriska cirkulationen i olika skalor (globalt, regional och lokalt) som i sin tur påverkar väderleken. Kursen ger en introduktion till processer i atmosfärens gränsskikt samt fördjupad kunskap om dynamiken och strukturen hos rörelser i atmosfären. Kursen behandlar grundläggande fysikaliska komponenter i modern meteorologi som är nödvändiga för genomföra och tolka resultaten av väderprognosmodellering. Kursen ges under Meteorologiprogrammets andra år och ger förkunskaper till fortsättningskursen Dynamisk meteorologi 2. Tillsammans ger dessa två kurser de teoretiska kunskaper som behövs för att praktisk kunna arbeta med väderprognoser.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/ngea24

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Study advisor: Susanna Olsson, e-mail: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se, phone: +46 46 222 36 22

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt fysikkunskaper motsvarande FYSA21 samt grundläggande kunskaper i klimatologi motsvarande kursen Klimatsystemet (NGEA21). Deltagande i kursen Fluiddynamik (FYTA14) som ges samtidigt med Dynamisk meteorologi och numeriska väderprognoser (NGEA16) rekommenderas.

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

24 mars 2021 - 6 juni 2021

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Dynamisk meteorologi 1 är 18 125 SEK.