Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi och ekosystemvetenskap: Klimatet nu

Kurs 5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen presenterar och analyserar olika aspekter av den pågående klimatförändringen och dess bakomliggande processer och konsekvenser. Kursen fokuserar på fyra huvudfrågor:

  • den vetenskapliga grunden till kunskap om klimatförändringen, i vilket innefattas kolcykeln, växthusgaser och klimatmodellering
  • påverkan på olika naturliga ekosystem och processer i samhället , samt deras känslighet och risker förknippade med klimatförändringen
  • möjligheter till bekämpning av klimatförändringen och dess effekter genom olika styrinstrument, t.ex. "carbon footprint", utsläppsrättigheter och energisystem.
  • klimatanpassningsmöjligheter, samhälleliga utmaningar och hur det personliga engagemanget kan göra skillnad

 

Kursens innehåll har sin tyngdpunkt på samhällsfunktioner och personligt engagemang.

Kursen är en obligatorisk kurs för examen på avancerad nivå inom huvudområdets inriktning "Nordiskt mastersprogram i miljöförändringar vid högre latituder" (EnCHiL). Kursen ges i samarbete med de partneruniversitet som ingår i det nordiska samarbetet. Kursen ges med undervisning både på distans och på plats i Lund. Kursen är endast tillgänglig för studenter antagna till inriktningen "Nordiskt mastersprogram i miljöförändringar vid högre latituder".

https://youtu.be/tnCLOuAt5W4

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Study advisor:  Ulrik Mårtensson studyadvisor [at] mail [dot] nateko [dot] lu [dot] se Phone: +46 462224026

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp i naturvetenskapliga eller samhällsvetenskapliga studier på högskolenivå.

 

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 20 %, Högskoleprov: 10 %, Akademiska meriter (APGR): 70 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2021

Dagtid Lund, deltid 33%

På engelska

Studieperiod

1 november 2021 - 16 januari 2022

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi och ekosystemvetenskap: Klimatet nu är 12 083 SEK.