Därför valde jag Astronomi och astrofysik

Tidigare studenten Karl Wahlberg Jansson berättar

- Jag har alltid varit intresserad av astronomi och fascinerats av universums ofantlighet. Som doktorand i Lund studerade jag bildandet och den inre strukturen av kometer genom numeriska datorsimuleringar. Jag hade turen att en ESA-rymdsond (Rosetta) besökte en komet (67P) under mina doktorandår vilket gjorde att jag kunde jämföra mina modeller med observationer gjorda på plats. Jag fick som både student och doktorand många möjligheter att delta i populärvetenskap vilket fick mig att upptäcka hur roligt undervisning är. Idag studerar jag till gymnasielärare och planerar att visa framtida elever hur vacker och spännande både astronomi och den övriga fysiken är.

Se filmen nedan där Karl berättar mer om sin tid som doktorand vid Lunds universitet och sina framtidsplaner.

Bild på man
Karl Wahlberg Jansson