Isländska: Islands historia, språk och kultur
Kurs 7.5 högskolepoäng
Beskrivning
Är du nyfiken på Islands litteratur, språk och historia?
Kursen tar upp och diskuterar olika och varierande aspekter av Islands historia, språk och kultur, inklusive litteratur. Huvudvikten läggs vid ett kontrastivt perspektiv, där Islands sociala, kulturella och språkliga utveckling jämförs med den i Skandinavien i övrigt.
Kursen ges på halvfart, dagtid vid Språk- och litteraturcentrum, med start i slutet av mars. Om du är mer intresserad av att lära dig lite isländska kan du läsa kursen Isländska, en introduktion 7,5 som ges på halvfart, dagtid under terminens första hälft.
Kursens placeringPå Språk- och litteraturcentrum ges ett antal 7,5-hp-kurser i isländska. De språkliga kurserna består av Isländska: En introduktion 7,5 hp och Nyisländska: Fortsättningskurs 7,5 hp. Kursen Isländska: Islands historia, språk och kultur 7,5 hp behandlar olika och varierande aspekter av Islands historia, språk och kultur, inklusive litteratur. Kursen Old Icelandic Heritage 7,5 hp ger en inblick i det fornisländska samhället och riktar sig till såväl utbytesstudenter som andra intresserade. Kurserna ges med viss oregelbundenhet. Kontakta institutionen för mer information.
Mer om utbildningen hittar du på https://www.sol.lu.se/kurs/NOIB04
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Svenska
Besöksadress
Helgonabacken 12, Lund
Postadress
Box 201, 221 00 Lund
+46 46 222 87 10
https://www.sol.lu.se/nordiska/
Åsa Wikström
Studievägledare
+46 46 222 86 99
asa [dot] wikstrom [at] sol [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2021
Dagtid Lund, deltid 50%
På svenska
Studieperiod
24 mars 2021 - 6 juni 2021
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | VT 2021 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Akademiska poäng på grundnivå (APGR) | * |
Totalt antal antagna
Vårterminen 2021 - 7 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Isländska: Islands historia, språk och kultur är 13 750 SEK.